Szépkorú köszöntése

2015. október 26-án került sor az 1925. október 25-én Békéscsabán született Zsilinszki György csárdaszállási lakos szépkorú  köszöntésére. A Magyar Kormány emléklapját Dr. Uhrin Anna jegyző nyújtotta át szépkorú polgárunknak. 

 

 

 

Gyuróbácsit Petneházi Bálintné polgármester, Dr. Uhrin Anna jegyző és Nagy Zsoltné falugondnok köszöntötte otthonában. Gyuróbácsi mesélt a 90 évéről. A gyermekkortól egészen napjainkig. Nehéz gyermekkora volt, sokat kellett már gyermekként is dolgoznia. Elmesélte, hogy iskolái tanulmánya befejezése után a Gépjavító Állomáson majd a helyi Termelőszövetkezetben dolgozott, mint traktoros és szerelő. Elmondta, hogy nagy hobbija volt a méhészkedés, melyet csak akkor volt kénytelen abba hagyni, amikor a méheknél felütötte a fejét a nagy fertőzés és meg kellett semmisíteni az egész állomány. Hobbija volt még a kisgépek gyártása, szinte mindent megcsinált, amit elképzelt. legyen az kis lánctalpas traktor, vagy kis kombájn, de van kisteherautója, szippantója, kistraktora melyeket saját maga készített.

Gyurábácsit kérdeztük a hosszú élet titkáról, melyre  az volt a válassza, hogy a egészséges életmód, munka minden mennyiségben és a rendezett családi élet.

Gyuróbácsi! Kívánunk nagyon jó egészséget és szép öregkort.